Wie ben jij werkelijk?

Wie ben jij eigenlijk? Jouw roeping is om helemaal jezelf te zijn, precies zoals God jou heeft gemaakt. Waarom? Omdat ‘liefhebben’ (Gods grote doel met ons) alleen kan wanneer je leeft vanuit je hart. En ‘leven vanuit je hart’ lukt alleen wanneer je totaal ontspannen bent. En dus jezelf bent en je niet probeert constant te voldoen aan de verwachtingen van anderen. JE BENT OKE ZOALS JE BENT. Relaxed!!

Vergeleken met de jaren 60 en 70 is het leven van een kind en van jongeren een stuk ingewikkelder.
In de jaren 60 en 70 was er geen enkele vorm, behalve radio en tv van sociaal media. Behalve dat was de sociale controle onderling een stuk sterker dan op dit moment. De meeste familie woonden bij elkaar om de hoek. De kinderen werden door de hele familie opgevoed. Dat was aan de ene kant fijn maar aan de andere kant benauwde dit ook voor sommige mensen.

Wat toen letterlijk was, het in de gaten houden van de omgeving, gebeurd nu figuurlijk. Er zijn heel veel mensen die via sociaal media de ander in de gaten kunnen houden. Ongemerkt doe ik hier ook aan mee. Wij praten niet meer met elkaar, wij kijken plaatjes van de ander. Vormen dan een beeld van de ander en trekken daar een conclusie uit. Dit kan beide kanten op. Zowel negatief als positief. Jouw eigen interpretatie van dat moment is bepalend. Het is maar net wat jij wil zien.

Maar is dit werkelijk wie de ander is?

De plaatjes die jij ziet, is dit werkelijk wie de ander is? Kan jij na aanleiding van een plaatje of van een foto zien hoe de ander zich voelt? Weet jij nadat jij jezelf een beeld hebt gevormd over de ander of dit klopt? Nee, wij denken van wel. Maar een beeld via een video, die is ingesproken met een bekend persoon, zegt nog niets over de persoon aan de andere kant van de pc, hoe hij zich voelt. Het zijn onze interpretaties die wij, zonder dit na gevraagd te hebben als waarheid zien.

Ieder persoon speelt verschillende rollen in zijn leven. De ene keer ben jij de student, dan ben jij weer het kind van, daarnaast ben jij nog een werknemer van en misschien sport jij wel en ben jij ook nog de sporter. Iedere keer spelen wij een andere rol. Als het goed is ben jij in veel rollen de zelfde persoon. Natuurlijk moet jij andere werkzaamheden doen. Stel dat jij een vriend(in) hebt, dan kan jij jou niet gedragen als een kind. De ander verwacht dat jullie een relatie hebben die in evenwicht is. Maar niet dat jullie elkaar nog moeten opvoeden.

Verschillende relaties,

Als het goed is, is een relaties in evenwicht. Dat wil zeggen dat jullie elkaar in de waarde laten.
Ook al is er een meningsverschil, dan nog is de relatie zo belangrijk dat er over gepraat kan worden. Vanuit ieders verwachting zal men er anders op reageren. Dit wil niet zeggen dat dit gelijk het einde van het verhaal is. Het betekent alleen dat jullie elkaar nog beter leren kennen.

Iedereen komt uit een ander nest en is anders opgevoed. Misschien denk jij dat jij het zelfde bent opgevoed dan jouw broer en zus, dit zal ook zeker de bedoeling zijn geweest, maar jij als persoon hebt de opvoeding anders ervaren. Ook hier in speelt er een rol. Was jij de oudste, de middelste of de jongste? Ook de rol van de ouders was verschillend. Bij het eerste kind was alles nieuw en bij het jongste kind was er al meer ervaring.

Het alle belangrijkste is dat een mens leert wie hij/zij werkelijk is,

Een mens is geboren met talenten. Deze talenten zijn bedoelt om te ontwikkelen.
Er zijn veel mensen die de talenten in de grond stoppen en niet weten wat zij er mee moeten doen. Er zijn mensen die de talenten weggeven in de hoop dat een ander iets met hun ideeën gaan doen.
En er zijn mensen die hoe dan ook hun talenten willen inzetten om er een mooiere wereld van te maken. Om de talenten van hen te vermenigvuldigen zodat andere mensen er ook iets aan hebben.

De talenten die jij mee gekregen hebt toen jij bent geboren, horen bij jou. Jij bent verantwoordelijk voor datgene wat jij in de wereld neerzet. Het gaat er niet om wie het grootste talent heeft. Het leven is namelijk geen wedstrijd omdat wij uiteindelijk allemaal het leven verliezen. maar het gaat er om dat jij het talent inzet om er iets moois van te maken in deze wereld. Dat kan een glimlach zijn, dat kan een rol zijn die jij speelt maar het kan ook iemand zijn die geld en/of spullen ophaalt voor een ander land. Talenten kunnen wij niet met elkaar vergelijken maar wij kunnen wel onze eigen talenten gebruiken. Daarom zijn wij ook allemaal anders en allemaal uniek.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s